Ще бъде ли ремонтирано Трето основно училище „Димитър Талев“ ?

 

foto sviat-6473

 

През месец март обществената поръчка за избор на изпълнител за извършване на ремонт на сградата на Трето ОУ „Димитър Талев“ и дворното пространство към нея, бе прекратена. От сайта на община Благоевград обаче, стана ясно, че същата поръчка към днешна дата е обновена и отворена за оферти.

Хронология на обществената поръчка за ремонт на сградата на Трето основно училище „Димитър Талев“

 

На 18.03.2019г. обществената поръчка е прекратена.

След отваряне на офертите за избор на „Изпълнител за извършване на ремонт на сградата на Трето ОУ „Димитър Талев“ и дворното пространство към нея“ във връзка с реализацията на проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г.“ става ясно, че пет фирми са кандидатствали за изпълнител на обществената поръчка, чиято стойност е 448 368.16 лв. с ДДС.

От официалния документ за прекратяване, става ясно, че офертите и на петте фирми не отговарят на предварително обявените условия на възложителя (община Благоевград) и съответно участниците са отстранени, поради този факт и самата обществена поръчка е прекратена.

Месец по-късно, към днешна дата, въпросната обществена поръчка за избор на изпълнител, който да ремонтира сградата на Трето основно училище „Димитър Талев“, отново е обявена и отворена за оферти в сайта на община Благоевград.

Припомняме, че на 27.03. 2014г. бе открита официално и тържествено модернизираната спортна зала в двора на Трето ОУ „Димитър Талев“. Тогава Министерски съвет отпусна сума от 741 691 лв. за изграждането на спортната зала.

Какви са мотивите на възложителя (община Благоевград) да прекрати и след известно време пак да обяви една и съща обществена поръчка, при наличието на оферти? Възможно ли е и петте фирми, кандидатствали за изпълнител на обществената поръчка, да не отговарят на условията? Ще се ремонтира ли Трето ОУ „Димитър Талев“ преди да е изтекъл срокът на програмата?

Това са въпроси, на които предстои да получим отговори в най-скоро време.

 

 

Comments

comments