Шестима фенове са задържани за расисткия скандал

1571210459

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев даде подробности по провеждащата се операция, стартирала, след като в понеделник, по време на футболната среща между националните отбори на България и Англия, бяха извършени непристойни действия.

В хода на незабавно започнатите от СДВР действия са установени 15 участници в незаконната проява, като за деветима има събрани данни, включително и експертни справки (лицево-идентификационни). Шестима от тях са задържани, а трима се издирват, като на двама са връчени призовки и се очаква да се явят в полицията да дадат показания. Работи се по събиране на доказателства за други шестима. Материалите ще бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура.

„Не толерираме такова поведение, всички нарушители на обществения ред ще бъдат призовани, някои от тях задържани и спрямо тях ще бъде взето отношение“, заяви категорично старши комисар Хаджиев.

От УЕФА обявиха, че са повдигнали обвинение срещу Българския футболен съюз за расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушение на реда по време на изпълнението на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона. Тъй като това не е първото обвинение срещу България за расизъм и заради големия международен отзвук, се очаква наказанието от УЕФА да бъде доста сурово. От УЕФА са повдигнали и две обвинения срещу Английската футболна асоциация – за нарушение на реда по време на изпълнението на химни и неосигуряването на достатъчно стюарди в сектора за гости.

Comments

comments