Sharp предлага 8К телевизор

Докато мнозина потребители все още очакват цените на 4К телевизорите да паднат, Sharp вече ни предлага следващия голям хит на ТВ пазара.

Това е 8К моделът Aquos LC-80XU930X, който бе показан на изложението CES 2016 в Лас Вегас преди десетина дни. От днес телевизорът вече официално е наличен за продажба, макар и с две уговорки.

От една страна, поне първоначално моделът ще бъде достъпен само в Азия, но така пък ще може да спестите повечко пари, защото когато най-сетне се появи на западния пазар, Aquos LC-80XU930X ще струва 16 000 долара.

Интересно е, че именно 8К телевизорите бяха една от горещите тенденции на CES 2016, където освен Sharp, подобен модел демонстрира и LG. Конкретно телевизорът на Sharp използва собствената технология Quattron на компанията, при която пикселите се разделят на четири, за да се постигне 8К визия. Освен това, апаратът ползва Android за операционна система и е способен на т.нар. 8K upscaling за картина с по-ниска резолюция. Дисплеят е 80 инча с LED подсветка и HDR съвместимост.

Comments

comments