Северна Корея е изстреляла още две балистични ракети

northkoreamissile3107a-0

Това е предупреждение към Южна Корея да спре военните учения със САЩ

 Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с малък обсег тази сутрин, съобщиха южнокорейските военни. Това става броени дни след предишното изстрелване на ракети от страна на Пхенян, преди военните учения между Южна Корея и Съединените щати в района. Ракетите са изстреляни от полуостров Ходо на източното крайбрежие на страната. Прелетели са около 250 км. и са достигнали височина от 30 км. преди да паднат във водите на Японско море.

В края на миналата седмица Пхенян изстреля други две балистични ракети с малък обсег. Севернокорейският лидер Ким Чен-Ун, лично инспектира тогава теста на нов тип тактическо управляемо оръжие, а режимът обяви, че то е предупреждение към Южна Корея, за да спре разполагането на нови оръжия и провеждането на съвместни военни учения със Съединените щати.
Командващият американските военни сили в Южна Корея обяви, че знае за действията на Пхенян и ситуацията се следи постоянно, но не коментира дали планираните за следващия месец учения ще се проведат по график. От Вашингтон все още няма реакция за случая. Япония обяви, че не е имало заплаха за нейната сигурност.
Източник: Новини Лондон
northkoreamissile3107a
Missile-launch-0(1)

Comments

comments