/ВИДЕО/ „Седмицата-въпроси и отговори“-епизод 9: Гостува Лина Ангелова, бивш директор и съкратен служител в Камерната опера. Разкрития и коментари по наболялата тема

В девети епизод на обзорното публицистично предаване – „Седмицата-въпроси и отговори“, в студиото на Благоевград Нюз гостува Лина Ангелова – директор в Камерната опера от 2011 до 2014 година, и един от съкратените служители там.

С Лина Ангелова коментираме най-наболялата тема в града: защо и кога Камерна опера – Благоевград се превърна в Камерен оркестър, какво ще се случи оттук нататък и има ли светлина в бъдещето на културната институция, или такава вече няма.

А наред с предаването, което посветихме изцяло на казуса „Камерна опера“, след като от седмица най-коментираният казус в Благоевград е закриването на Камерната опера в града, ние от Благоевград Нюз се заехме да направим поредица от интервюта със съкратените в момента, а също и с бившите артисти и служители там. Всички тях можете да чуете в предаването.

За истините и лъжите, скритите намерения и разкритията за тях, за съкращаването на щатове, за отнемането на работата и хляба на хората, за нещата „от кухнята“, вече ви информирахме в ексклузивното интервю с Георги Симеонов, оперен режисьор в Държавната опера в Русе и човекът, който образно казано „пусна бомбата“ за закриването на Камерната опера. Показахме ви и гледната точка на оперният певец Михаил Михайлов, солист в Камерна опера – Благоевград до 2017г., който твърди, че срещу институцията от години се води целенасочена политика. В понеделник ви представихме също и видео с гледната точка на община Благоевград, изразена лично от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която отрече закриването на Камерна опера, но не отговори на въпроса ще бъдат ли съкратени служители, които, както видяхме, вече има. И именно с един от уволнените солисти – Теодора Петрова, публикувахме откровено интервю.  В него Теодора разказа любопитни факти „от кухнята“ на Камерна опера – Благоевград.

Comments

comments