Samsung отново е лидер на световните пазари на смартфони

Samsung запазва преднината си в световния пазар на смартфони, след като продажбите на компанията през третото тримесечие се увеличават с 6.1% в сравнение със същия период на миналата година – до 84,5 милиона устройства. Apple увеличи продажбите на iPhone с 22.2% – до 48 милиона бройки.

Продажбите на Huaweiсъщо отчитат ръст през тримесечието с 60,9% – до 26,5 милиона смартфона. Общите продажби на Lenovo и Motorola са скочили с 11,1% – до 18,8 милиона броя, а Xiaomi е продала 18,3 милиона смартфона.

Глобалните продажби на смартфони през третото тримесечие на 2015 г. се увеличават с 6.8% в сравнение със същия период година по-рано – до 355.2 милиона бройки, сочат предварителните данни на изследователската компания IDC. Броят на продадените смартфони в периода юли-септември се оказва втори рекорд за тримесечни показатели, пише Интерфакс.

Продажбите са малко под прогнозата на IDC, която възлиза на 363.8 милиона устройства, главно поради по-слабите от очакваните продажби на iPhone и смартфони, базирани на системата Android.
„Пейзажът за производителите на смартфони и предлаганите от тях устройства в момента е наистина уникален, ние виждаме, че на много пазари, потребителите виждат алтернатива за покупка, когато става въпрос за това, колко трябва да платят за смартфон“ – каза анализаторът Райън Райт от IDC.

По думите на експерта, в много от развитите пазари широк кръг от оператори свързват предлаганите смартфони с тарифни планове, а също дават възможност и за смяна на старо устройство с ново чрез доплащане

Comments

comments