Samsung инвестира 7,5 млрд. долара за гъвкави панели

Технологичният гигант Samsung има планове да инвестира 7, 47 млрд. долара за производство на гъвкави OLED панели. През тази година компанията отдели между 2,49 и 3,2 млрд. долара, за изработката на 30-45 хиляди панела на месец. Останалите средства ще бъдат вложени през 2017 г.

След инвестицията обемът на производството на Samsung ще нарасне до 45 хиляди долара месечно. Предвижда се също Samsung Display да инвестира $823 млн. в производствено оборудване, за да удовлетвори търсенето на OLED панели от страна на китайски компании. Оборудването за продукцията и тестването на OLED панелите ще бъдат закупени от компаниите HB Technology и AP Systems.

Apple ще бъде ключов клиент на гъвкавите дисплеи, тъй като ще ги използва в новите си мобилни устройства. В няколко чуждестранни сайта излезе непотвърдена информация, че Южнокорейската компания и Apple вече са подписали договор, пише TechNews.

Още през 2015 г. година Samsung представи образци на гъвкавите панели за основния продукт на Apple – iPhone. През ноември стана ясно, между двата технологични гиганта се водят преговори за дългосрочно обвързване за доставки.

Comments

comments