Самоубилият се в ж.к. „Запад“ дупничанин е трябвало да се яви утре в съда

37

Самоубилият се рано тази сутрин в ж.к. „Запад“ – Георги Близнаков от Дупница е трябвало да се яви в съдебна зала, заедно със съпругата си Ивона –  утре.

Делото срещу дупничаните Георги Близнаков и Ивона Близнакова е насрочено за 24.09.2019 г. и за 27.09.2019 г. Наказателното дело е за квалифицирани състави на пране на пари по обвинение на Окръжна прокуратура – Пловдив и Окръжна прокуратура – Кюстендил. Поради големия брой свидетели, които е следвало да бъдат разпитани Окръжен съд – Кюстендил е насрочил две дати за съдебното заседание.

Срещу тях има обвинение за неплащане на данъци, незаконна банкова дейност и пране на пари в резултат, на което са поставени 216 вложители в дупнишката популярна каса, завлечени с 3,6 млн. лева. Делото срещу двамата не можа да стартира през юни, защото тогава Близнаков е бил в болница. Новата дата е била насрочена за този сряда и петък.

Процесът е трябвало да се гледа в сградата на Районния съд в Дупница, защото голяма част от измамените са от града.

По всяка вероятност, именно предстоящото съдебно заседание е повлияло за тежкото решение на Близнаков да сложи край на живота си след като скочи от блок 37 в благоевградския квартал ж.к. „Запад“.

 

Comments

comments