Само за дни над 10 души пострадаха при катастрофи в Благоевградско

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

 

На 04.07.2019 г., около 12:30 ч. на ПП-1 Е-79, Ж.П. (70 г.) от гр. Симитли със своя лек автомобил „ВАЗ 2107“ предприема маневра завой наляво за навлизане в черен път, докато зад него наближават два управлявани от словашки граждани мотоциклета, единият от които се удря в задната лява част на автомобила.

Ранени са 48-годишният водач на мотоциклета – с фрактури на десен крак и дясна китка и возещата се зад него 46-годишна словашка гражданка – с комоцио. Двамата пострадали са настанени в МБАЛ-Благоевград, без опасност за живота.

Около 15 ч. и 15 мин. на същата дата Д.С. (73 г.) от Благоевград, управлявайки лек автомобил „Тойота Рав 4“, при включването в автомагистрала „Струма“ от гр. Петрич към гр. София нарушава двойната непрекъсната линия и отнема предимството на движещия се в посока Кулата – София лек автомобил „Фиат Купе“.

Реализирано е ПТП, при което е пострадала водачката на фиата, която след медицински преглед е освободена за домашно лечение, с натъртвания в областта на гърдите, без опасност за живота.

Около 21 ч. 35 мин., С.С. (18 г.) от Благоевград движейки се с лек автомобил „ „Ауди А6“ по ул. „Борис Ангелушев“, на кръстовището с ул. „ Симеон Радев“ не пропуска движещ се по пътя с предимство лек автомобил „Тойота Аурис“, в резултат на което последва удар, при който водачът на аудито и пътуващата с него жена са получили охлузни рани.

Возещият се в тойотата гръцки гражданин е с лицева травма и счупен зъб. И тримата са без опасност за живота.

На 05.07.2019 г. около 18:55 ч., движещият се по пътя гр. Сандански – гр. Петрич лек автомобил „Хонда Сивик“, управляван от 39-годишната благоевградчанка Е.К., при наличие на надлъжна пътна маркировка „единична непрекъсната линия“, навлиза в насрещната пътна лента и блъска лек автомобил „Мицубиши Спейс“.

Вследствие на удара автомобилите отскачат в посока еластичните огради от двете страни на пътя. В същото време товарен автомобил „Ивеко 35 Ц 15“ с прикачено към него ремарке навлиза в лявата лента за да се промуши между двата автомобила, но не успява и ги удря и двата.

При реализираното ПТП е пострадал водачът на мицубишито – със счупен пръст на десния крак. Неговата спътничка, както и водачката на хондата са с натъртвания в областта на гърдите. След медицински преглед тримата са освободени за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 07.07.2019 г. около 14 ч. и 30 мин. на пътя с. Абланица – с. Блатска Г.Т. (19 г.) от с. Абланица предприема маневра изпреварване с управлявания от нея лек автомобил „Пежо 306“. В същото време 26-годишната И.Т. от с. Вълкосел, управляваща изпреварвания автомобил „БМВ 320“, също предприема изпреварване, вследствие на което водачката на пежото губи управление над автомобила, излиза вдясно от платното за движение и се блъска в дърво. Пострадала е Г.Т – с разкъсно контузна рана на брадичката, без опасност за живота и возещата се до нея пътничка, която е настанена за лечение в МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев, с разкъсно контузна рана на главата и натъртване в областта на таза, също без опасност за живота.

На 08.07.2019 г. около 00:05 часа по ул. „Лилянски път“ в гр. Сандански Б.П. (18 г.) от гр. Сандански губи контрол над управлявания от него мотопед „Априлия Амико“, излиза вдясно от пътното платно и пада. Същият е леко ранен – с охлузни рани в областта на главата и краката.

 

Comments

comments