Само два дни до крайния срок за прием на документи по програмата „Старт на кариерата”

 

AZ_Logo.svg

Остават два дни до изтичане на крайния срок за прием на документи по програмата „Старт на кариерата”. До 19 октомври 2018 година  включително, младите висшисти без професионален опит, които желаят да започнат работа в публичния сектор, могат да подават своите документи за кандидатстване, напомнят от Агенцията по заетостта.  За да участват в програмата „Старт на кариерата”, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 19 октомври 2018 година включително, и да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място. Други условия са да са регистрирани в бюрото по труда като търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Документите се подават лично в бюрата по труда по регистрация или по електронен път  Всеки младеж може да кандидатства едновременно за три работни места, но само до две работни места при един работодател по програмата.

Списъците на обявените работни места и пълна информация за процедурите, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване, в т.ч. електронно заявление, са публикувани на официалната страница на Агенцията по заетостта на адрес: https://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/, както и на информационните табла във всички бюра по труда в страната.

По програма „Старт на кариерата” са обявени общо 2 569 работни места, като младежите имат възможност да изберат трите най-подходящи позиции и да кандидатстват за тях. 1 929 са заявените работни места в централни институции и поделенията им в страната. Сред тях са Народното събрание, администрациите на Президента и Министерския съвет, Омбудсмана на Република България, 16 министерства, 23 държавни, национални и изпълнителни агенции, Сметната палата, комисии, инспекции и др. В областните управи обявените работни места са 78, а в общинските администрации техният брой е 562.

Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически и технически специалности, администрация и управление, социални дейности, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия и др.

Програмата цели да улесни прехода от образование към заетост и да постигне гъвкава комбинация от знания, умения и практика, съответстващи на изискванията на пазарната икономика.

Comments

comments