Сачева: Народът не иска да изчегърта ГЕРБ

„Българският народ не иска да изчегърта ГЕРБ. В общи линии запазихме вота си. Нямаме голям спад в избирателите”. Това заяви в специалното изборно студио на NOVA Деница Сачева от ГЕРБ.

По думите й партията на Румен Радев е унищожила партиите на протеста. „Днес в НС няма да влязат „Изправи се, БГ! Ние идваме”, БСП и „Демократична България“, коментира Сачева

 

Според нея тепърва ще се анализира доколко „Продължаваме промяната” носи промяна.

„Продължаваме да не четем правилно вота на българския избирател. Да, трябва да има промени. Да, трябва да научим уроците от нашите грешки. Хората обаче не искат да залагат само и единствено на съвършено нови играчи”, смята Деница Сачева.

По думите й за първи път целият държавен апарат е бил впрегнат в една безпрецедентна кампания срещу ГЕРБ. „На тези избори се явихме срещу вътрешния министър, който през цялото време продължи да играе много сериозна роля по отношение на изборния резултат. Виждате какво се случи с машините. Много хора се притесняваха дали вотът им ще бъде отчетен правилно. Имаше много хора, които се притесняваха някой да не ги наблюдава по време на гласуването. Имаше хора, които ни казаха „Подкрепяме ви, но няма да излезем да гласуваме, защото се притесняваме““, коментира представителят на ГЕРБ.

Тя коментира и резултатите от вота за президент.

„Президентските избори тепърва предстоят. В никакъв случай не бих казала, че ще ги изгубим. Напротив имаме достатъчно големи шансове“, обясни представителят на ГЕРБ.

Деница Сачева бе категорична, че служебното правителство не успя да се справи с кризите.

„Обясненията за 400-те машини бяха неясни. Очевидно, че хората са разочаровани от това, което се случва. Очевидно е, че трети избори им идват в повече. Има силно недоверие в институциите и за това основен виновник е служебното правителство“, допълни тя.

И заключи, че ГЕРБ е готова да бъде опозиция.

Comments

comments