/ВИДЕО/ С официална церемония и водосвет откриха реновираната сграда на община Благоевград

С официална церемония и водосвет бе открита обновената сграда на община Благоевград. Заключителна пресконференция по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради” предшестваше откриването. На нея бяха представени изпълнените дейности и постигнатите резултати по проекта.

С подобряване на енергийната ефективност на сградата на общинска администрация е постигнато  оптимизиране на разходите, създадена е по-добра работна среда и е осигурен по-лесен достъп на хората с увреждания.

Проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински и административни сгради“ е на стойност 3 502 684,21 лв., от които европейското финансиране е в размер на 2 888 775,71лв., а националното е в размер на 509 783,96 лева. Съфинансирането по проекта е на стойност 104 124,54. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Официални гости на церемонията по откриване на ремонтираната сграда на общината бяха евродепутатът Андрей Новаков, омбудсманът на Община Благоевград д-р Валентин Василев, заместник-кметовете от ръководния екип на община Благоевград и председателят на ОбС – Благоевград Радослав Тасков.

 

Comments

comments