С близо 20 % по-висока консумация на ток на 6 януари отчетоха от ЧЕЗ

images (1)

С близо 20% увеличение на средната консумация на ток през почивния 6 януари отчете ЧЕЗ Разпределение България в сравнение със същия ден на 2018 година, когато също е бил неработен ден.

Данните на дружеството показват, че през миналата година средната консумация в Западна България е била 1525 мегавата, докато през вчерашния ден средните стойности са показвали 1818 мегавата.

С 27% увеличението на натоварванията на мрежата вчера в сравнение с почивния 1 януари тази година. Тогава средните стойности са били 1438 мегавата. В първия ден на новата година консумацията на електроенергия е довела до 5%  по-високо натоварване на мрежата в сравнение с първия ден на изминалата 2018 година, когато средните стойности са показвали 1370 мегавата, посочиха от ЧЕЗ Разпределение.

За първите шест дни на новата година консумацията на ток се е увеличила с 9,3 %в сравнение със същия период на 2018 година. Денят рекордьор с най-високи натоварвания на мрежата от началото на годината е 4 януари. Това се обяснява и с падането на температурите, уточниха от електроразпределителното дружество.

Comments

comments