Руският премиер Дмитрий Медведев – на двудневно официално посещение в България

5cd0d501191bb3049ebebddf4b41ecbe

Руският премиер Дмитрий Медведев  идва на двудневно официално посещение в България.

Визитата започва този следобед с церемония по официалното посрещане от премиера Бойко Борисов на площад “Св. Александър Невски“ в София. Председателят на руското правителство ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн.

Премиерите Борисов и Медведев ще проведат разговор на четири очи в сградата на Министерския съвет, след което се очаква  да направят изявления.

В програмата на високия гост е още среща с президента Румен Радев. Тя започва на „Дондуков“ 2 в  17.15 часа този следобед. Държавният глава и гостът ще разговарят на четири очи, след което са предвидени пленарни разговори на двете официални делегации.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също ще се срещне с министър-председателя на Руската федерация. Разговорът ще бъде във вторник от 9.45 часа в парламента.

В дневния ред на предстоящите преговори са актуални въпроси на двустранното търговско-икономическо, инвестиционно, научно-техническо и културно-хуманитарно сътрудничество, гласи официалното съобщение на сайта на руското правителство. Ще бъдат обсъдени съвместните проекти в енергетиката и туризма.

Междувременно късно снощи руският вицепремиер Сергей Приходко заяви, че държавната корпорация „Росатом“ е готова да се включи в търга за АЕЦ „Белене“ и да построи централата в кратки срокове.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Comments

comments