Руските служби ликвидираха терорист, подготвял атентат в Москва

Гражданин на държава от Централна Азия е подготвял масово убийство в Москва на многолюдно място, съобщи Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия, предава РИА „Новости“. Съвместно в Министерството на вътрешните работи, ФСБ е предотвратила дейността на член на терористична организация, който е планирал терористичен акт на място в Москва, където се събират много хора, се казва в прессъобщение.

В момента на задържането терористът е бил ликвидиран. По време на акцията той е открил огън с автоматично оръжие срещу служителите на правоохранителните органи, а при ответен огън е бил неутрализиран. При огледа на местопроизшествието са открити автомат АКС-74У, три пълнителя, две гранати Ф-l и една граната.

Престъпникът е гражданин на централноазиатска държава и е живял в Москва в жилище под наем. В Подмосковието е бил задържан брат му, който го е издирвал, за да не му позволи да замине за Сирия като участник в терористична организация. При обиска на жилището на терориста са открити веществени доказателства, че лицето е било свързано с емисари на терористична организация в Сирия и е подготвял масов разстрел на граждани.

Издирват се възможни съучастници на престъпника.

Comments

comments