Резултатите от изпитите след 7-и клас са публикувани

ученици

Резултатите от изпитите по български език и литература и по математика след 7-и клас, които служат за кандидатстване в гимназиите, вече са оповестени, съобщиха от Министерството на образованието.

Оценките от националното външно оценяване са публикувани на специализирания сайт https://priem.mon.bg/. Профилите са индивидуални, а за достигане до тях е необходимо да се въведат входящият номер и кодът за достъп, вписани в служебната бележка, която училищата издават на всеки седмокласник за участие в националното външно оценяване.

В профила на ученика ще бъдат обявени също резултати от олимпиади или състезания, които се зачитат за кандидатстване в училища. Максималният брой точки от изпит е 100.

Документи за прием в гимназиите ще се приемат от 3 до 5 юли. Първото класиране ще бъде обявено на 11 юли, второто – 18 юли, а третото на 23 юли. Тази година за пръв път документите ще се подават изцяло онлайн. Образователното министерство разпространи обяснение стъпка по стъпка как се кандидатства. При желание родителите отново могат да отидат в т.нар. училища-гнезда за прием на документи, където служителите ще въведат желанията на кандидат-гимназистите онлайн вместо тях.

Източник: Дневник

 

Comments

comments