Ресторантьори в Сандански доставят топла вечеря на медиците на първа линия

Хотелиери и ресторантьори от Сандански осигуряват топла вечеря на медицинския персонал, който се грижи за заразените с COVID пациенти в болницата в града. Кампанията е изцяло благотворителна, а собствениците на заведения и хотели се надяват да имат средства, за да продължат да готвят за медиците до края на извънредната обстановка.

Всяка вечер в 19.30ч. топлата вечеря се доставя до болницата в курорта. Медиците могат да се възползват от тристепенното меню, приготвено в кухните на хотелите и ресторантите.

„По този начин искаме да им покажем, че не са сами, подкрепяме ги, всички знаем в какви условия работят. Благодарни сме, защото те са били, са и ще бъдат винаги на първа линия и ще се борят за всеки един живот“, заяви Асен Иванов, който е собственик на ресторант.

Той апелира колегите си в цяла България да останат позитивни.

Тристепенното меню включва салата, основно ястие и десерт. Всеки ден се готви различно.

Ресторантьорите и хотелиерите в града всяка седмица си правят график помежду си – кой по какъв начин може да обслужва болницата в Сандански.

„Не трябва да се предаваме. Всичко си има време. Времето в момента е наш съюзник, трябва да го използваме рационално и максимално в наша полза“, каза още Иванов.

 

 

 

 

Източник:БНТ

Comments

comments