/СНИМКИ/ Решен ли е проблемът с бездомните кучета в Благоевград!?

IMG_9337

Бездомните кучета в Благоевград, проблем, който за пореден път взима гласност и провокира обществен интерес.

С нашият екип се свързаха притеснени граждани, според които бездомните кучета са заплаха за тях и техните деца. Бездомните кучета са агресивни и непредсказуеми, къде са отговорните институции, питат те!?

Припомняме,че Благоевград разполага с приют за кучета, функциониращ от април месец 2015 година, като приюта е с капацитет 72 места.

С официално запитване до община Благоевград, екипа на Blagoevgrad-NEWS се опита да разбере, кой трябва да поеме отговорност и как би могъл да се разреши казуса в най-скоро време, за съжаление официален отговор все още няма.

По темата с безстопанствените кучета в града ни, има две страни. От една страна са хората,които ги е страх от тях, а от друга страна са защитниците им.

Хората, които защитават бездомните кучета са на мнение, че агресивното им поведение произтича именно от недоброжелателите.

Съществуват случаи, в които животното стои мирно без да пречи на никого, а невръстни малчугани го малтретират, подритвайки го и замервайки го с предмети. Кучетата са умни и паметливи същества и вследствие на насилието върху тях в един момент те започват да отговарят със същото.

IMG_9341

IMG_9338

IMG_9266

 

Comments

comments