Разтоварваща диета след Великденската трапеза

660_e20de3472f688d8f2e49f061e6aadfd9

Прекалили сте с яйцата и козунаците по Великден – няма страшно бързо качените килограми се свалят бързо. Е, не толкова бързо, колкото се качват, но с една разтоварваща диета ще се отървете от добавените килца.

Три дни хранене с плодово-зеленчукови ястия, гарнирани с кисело мляко, са достатъчни на организма да се освободи от натрупаните излишни калории през празниците.

За начало, не се ограничавайте в хапването – нека храненията да са 3-4 пъти през деня, но да се състоят предимно от плодове и зеленчуци.

Позволени са яйцата и обезмасленото кисело мляко, като част от храненията.

Следващата голяма стъпка е да пиете вода, в малки количества, но на често. Празниците бяха опияняващи и със сигурност не сте се лишили от удоволствието да пийнете малко повече. Това не е фатално, но организмът ви се е дехидратирал и за да върнете предишната си свежест, е нужна вода. Избягвайте газираните напитки, соковете, освен ако не са фрешове.

Забравете месото, поне за няколко дни. Агнешкото, което вкусно похапвахме по празниците, са се отразили на външния ни вид, и е време организмът ни да си почине. Затова не яжте месо, поне няколко дни (3-4), позволена е малко риба или пуешко филе.

Никакви сладкиши и тестени изделия, бонбони или шоколад. Хранете се предимно със зеленчуци, плодове, яйца, риба, за няколко дни и ефектът ще бъде липсата на няколко излишни килца, както и възстановен организъм, след тежкия празничен маратон.

Comments

comments