Разказът на пътник от дерайлиралия влак в Дефилето: „Ударът беше страшен, буквално разтресе всички, изхвърчахме като тапи!“

Untitled

Изключително тежък е бил ударът в скала, който изпрати извън релсите пътническия влак от Петрич за Благоевград на 19 ноември. Това сподели пред камерата на bTV пътник, който е бил в композицията.

„Ударът беше страшен, като между две мотриси. Буквално разтресе всички, изпопадахме, като тапи изхвърчахме”, разказа мъжът.

Той пътувал в последния вагон, но по думите му ударът се е усетил навсякъде и е имало много хора с наранявания – сред тях са и осемте човека, които се наложи да потърсят лекарска помощ.

„В началото всички бяхме в уплах няколко минути, но служителите на БДЖ реагираха много бързо, оказаха помощ на пострадалите да слязат от влака”, разказа пътникът. По думите му и по-леко пострадалите пътници също са помагали на останалите, като е имало реален риск от по-голяма трагедия – влакът повредил стълб от контактната мрежа, който е имало риск да падне.

Бързо пристигнали и линейки и пожарникари, но евакуацията на хората била затруднена от тежкия терен

Пътникът призна, че чувства притеснение, докато минава през пуснатия днес участък от трасето. Ремонтът не е напълно завършен, като се налага композициите да намаляват скоростта си на движение.

Comments

comments