Районен съд – Благоевград пусна под парична гаранция от 10 000 лв. Розалина Кьосева

55864968_434667773973823_6311148918973399040_n

 

Районен съд – Благоевград измени мярката за неотклонение на разследващия полицай Розалина Кьосева от домашен арест с парична гаранция в размер на 10 000 лв.

Припомняме, че разследващият полицай от Благоевград Розалина Кьосева бе задържана на 25.03.2019г на работното й място в Първо Районно Управление в Благоевград. Процесуално-следствените действия от страна на „Вътрешна сигурност“ и прокуратурата продължиха с обискирането на апартамент, обитаван от семейството на Кьосева в квартал „Еленово“.

Районен съд – Благоевград постанови мярка „задържане под стража“ на разследващата полицайка, а седмица след това Окръжен съд – Благоевград измени мярката с по-лека такава – „под домашен арест“.

С използването на специални разузнавателни средства, срещу Розалина Кьосева бяха събрани доказателства за извършени от нея 4 различни престъпления, в които бе обвинена, а именно :

Първоначалното престъпление, за което и първоначално е образувано разследването, е престъпление против правосъдието. Второто престъпление е установено в хода на събирането на доказателства, това е документно престъпление. Има доказателства и за престъпление по служба, което се състои най-общо в споделяне на информация, която представлява служебна тайна, с лица, които не би следвало да имат такава информация, както и доказателства за извършено престъпление лично укривателство.

Днешното решение на Районен съд – Благоевград се състои в постановяване на мярка за неотклонение на разследващия полицай Розалина Кьосева в парична гаранция в размер на 10 000 лв. Решението бе взето от районния съдия Владимир Пензов.

 

Comments

comments