Радулов: Банкнотите в чекмеджето на Борисов може да са тези, които Божков е давал на Влади

„Аз няма да се учудя, ако сега при проверката се окаже, че банкнотите, на които се виждаха номерата, се окажат, че са от онези, които бяха около 68 милиона, за които Васил Божков твърдеше, че е дал на така наречения Влади (Владислав Горанов – бивш министър на финансите от кабинета на Борисов). Това заяви депутатът от ПГ на „Има такъв народ“ проф. Николай Радулов в ефира на НОВА.

Той обясни, че когато се дават такива суми, още при заявката им се оповестява ДАНС.

„Когато се теглят тези пари, те са в пачки, подредени по номера. Така може да се разбере от тази партида ли са или не. Банката не може да няма опис тази партида от коя серия е. Това са нови банкноти, които се вземат от хранилището на БНБ и се дават. Там те са по опис и по серии. С лекота ще се установи кога са взети от БНБ, на кого са дадени, кога са дадени“, коментира Радулов.

Според него има още много подобни случаи, за които не знаем.

„Аз не се съмнявам, че освен тези случаи, за който знаем е имало и много други такива, и не се съмнявам, че и банките са си изпълнили задължението, защото знаят, че при неизпълнение на задължението стават уязвими и може да им се отнеме лицензът“, допълни депутатът.

Comments

comments