Радослав Тасков няма да се кандидатира за председател на ОбС-Благоевград

тасков

Досегашният председател на ОбС – Благоевград Радослав Тасков няма да се кандидатира за председател на новия общински съвет, съобщава Е-79.

Водачът на листата на Местна коалиция  ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) Радослав Тасков е заявил отказ от „битката“ за председателското място в ОбС – Благоевград и ще заеме поста си на общински съветник.

Радослав Тасков става за първи път председател на ОбС-Благоевград през 2003 г./2007 г. по времето на мандата на Лазар Причкапов. През управлението на Костадин Паскалев 2007 г./2011 г. е избран за заместник-председател. След идването на власт през 2011 г. на Атанас Камбитов, Тасков е избран за председател на местния парламент, по време на вторият мандат на Камбитов е преизбран.

На 11.11.2019 г. веднага след клетвата на новите общински съветници и новият кмет Румен Томов, ще започне и гласуване за избор на председателското място в Общински съвет.

Гласуването се провежда тайно, като за да спечели един от кандидатите трябва да събере 25 гласа от общо 41 представители в местния парламент.

 

Comments

comments