Радев към ДБ: Покажете, че правото може да е приоритет на едно управление

 

Снимка: БГНЕС

Според президента Румен Радев с вота си за „Демократична България“ избирателите са показали, че имат нужда от пресичане на злоупотребите с власт:

„Но и пред вас стои отговорността да поемете ангажминет към последователно отстояваните от вас серийни приоритети за върховенство на правото и модернизация на страната и да покажете, че те могат и трябва да бъдат цели и приоритети на едно бъдещо управление, независимо от неговата форма“.

На консултациите при президента председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов изрази надежда, че ще бъде излъчено правителство:

„Колкото и да изглежда труден процесът по формиране на това управление, той е една идея по-лесен, защото всички са наясно, че няма къде да се ходи. Въпросът е как ще съумеем след това то да функционира. Това е по-скоро за мен голямата тема. Първата характеристика на мнозинството, което започва да се очертава. Вече то ще може да функционира самостоятелно, без ДПС и ГЕРБ, без онези политически формации, които са носители на корупционния вирус“.

Другият съпредседател на „Демократична България“ – Атанас Атанасов,  постави въпроса за проблемите в сектор сигурност:

„По време на служебните правителства бяха сменени всички шефове на специалните служби и това трябваше да се случи, защото по времето на Борисовото управление секторът за сигурност беше кадруван от хора удобни, които не да разкриват, а да прикриват злоупотребите у нас, но някои от назначенията според нас, не бяха удачни. Например главният секретар на Министерството на вътрешните работи считам, че му е твърде висока тази позиция, на която той е поставен“.

„Приветствам Вашата загриженост към сектор „Сигурност“. Да,има много проблеми.  Аз съм далече от мисълта тук, в тази обстановка, да правим кадрова оценка, и то персонална, на назначенията в струтурите за сигурност. Виждате, че успя МВР да пречупи купения вот“, Румен Радев.

 

 

 

 

Източник: БНР

Comments

comments