Радев: Надявам се съдът да защити Конституцията от невежеството на управляващите

Надявам се Конституционният съд да защити Конституцията от невежеството и гаврата на управляващите. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти.

„България има нужда най-малко от 16 нови изтребителя. На военната авиация трябва да се гледа като средство за отстояване на националния интерес и средство за отстояване на националната сигурност. Когато на нея се гледа като средство лични политически дивиденти и се погазва военната експертиза, винаги ни излиза скъпо. Винаги води до прахосване на обществен ресурс, а понякога и до загуба на човешки живот“, допълни Радев.

„Крайно време е да се намери това политическо решение, което да утвърди всички принципи на добросъседство между България и Северна Македония. Това е отговорност на страната-кандидат за членство. За компромиси винаги има място. Но те не могат да бъдат извършвани за история и идентичност“, каза още президентът.

Държавният глава прие почетния караул по случай Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.

Президентът поднесе венци пред паметника, а по-късно през деня участва в тържественото честване на празника и ще произнесе приветствие и ще удостои с почетния знак на президента полковник о.з. Цветан Доганов по случай 60-годишнината от началото на неговата летателна дейност.

 

 

 

 

 

 

Източник:eurocom.bg

Comments

comments