Радев към „Има такъв народ”: Вече доказахте себе си като част от промяната

 

„Вашата политическа сила вече доказа себе си като част от промяната. Много български избиратели продължават да виждат във вас надеждата за една нова и откровена политика, която назовава ясно проблемите, а не ги замита под килима. Убеден съм, че с опита от миналата година, вече имате ясна представа за предизвикателствата и задачите пред едно ново управление и имате готовност да допринесете активно за решаването на проблемите”, заяви президентът Румен Радев преди началото на консултациите с представители на „Има такъв народ”.

Той посочи, че двете служебни правителства, които бяха назначени от него, са стабилизирали страната и са показали, че с общи усилия могат да бъдат преодолени различията в България.

„Убеден съм, че ангажиментът, който поехте, за търсене на баланс и партньорство в бъдещо управление, основани на знанието и почтеността, са изключително важни в една политическа среда, в която често невежеството и арогантността са взимали връх”, заяви още държавният глава.

„Ние заявихме отдавна, че ще направим всичко по нашите сили да има едно нормално правителство в страната, защото предизвикателствата са много по-големи, отколкото преди 3 месеца. Това, което винаги сме правили, е да си спазваме думата. Ще продължим да бъдем такива, каквито сме. Без политическо лицемерие. Ще назоваваме нещата такива, каквито са. Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако разбира се, колегите, с които водим преговори, също бъдат такива. В момента знаем, че трябва да се надмогне личното его. Трябва да се направят необходимите компромиси в името на голямата цел. Така или иначе моделът „ГЕРБ и ДПС” не е разграден. Надявам се в останалите политически партии да има здрав разум, да постигнем необходимите компромиси, да уточним правилните стъпки”, отвърна Тошко Йорданов.

Comments

comments