Радев: ДАНС са си затваряли очите за огромни нарушения и корупционни скандали

Виждате какъв проблем се беше отворил за националната ни сигурност, когато ДАНС обслужва определени партии, заяви той

С указ президентът Румен Радев назначи за председател на ДАНС Пламен Тончев. Появиха се обаче съмнения, че той няма необходимата квалификация за този пост.

„Указът съм го подписал в България. Това кога излиза информация, че е подписан е друг въпрос“, каза в Рим държавният глава, допълвайки, че новото ръководство на ДАНС ще докаже своите качества с работа.

„Виждате какъв проблем се беше отворил за националната ни сигурност, когато ДАНС обслужва определени партии и личности, а не обслужва националния интерес. Затова стигнахме дотук и нямаме никакви резултати в борбата с корупцията по високите етажи на властта“, заяви държавният глава.

Както самите те признават, години наред чужди шпиони действат в България. Това е затваряне на очите за огромни нарушения, за огромни корупционни скандали без никакви действия“, каза той

На въпрос дали му е докладвано, че служебният вътрешен министър Бойко Рашков няма достъп до класифицирана информация той заяви, че не му е докладвано подобно нещо.

„По закон със своето назначаване всички министри придобиват достъп до класифицирана информация“, уточни Радев.

Относно появилата се информация, че Португалия е предложила историци от ЕС да участват в българо-македонска смесена комисия с преценка за решаване на споровете между двете страни Румен Радев заяви, че нямаме нужда от никакви посредници.

„Никой не познава нашата история по-добре от нас“, категоричен бе той.

 

 

 

Източник: btvnovinite.bg

Comments

comments