Първото бебе на десетилетието проплака в Пловдив

shutterstock_586741628_3

Първото бебе за 2020 година беше родено в пловдивската АГ клиника на УМБАЛ ,,Свети Георги”, съобщиха официално от здравното заведение.

Бебето е родено чрез нормално раждане. Казва се Райчо. Той е изплакал в 0.01 часа. Райчо тежи 2, 270 кг и е с височина 45 см. Момченцето се е появило преждевременно – с 5 седмици по- рано. Въпреки, че е недоносено, се адаптирало добре. Най- вероятно ще остане под медицински грижи още 6-7 дни.

Майката е  20- годишната Анка Ангелова, от карловското село Христо Даново, но се е омъжила в Куклен. Съпругът й Кольо Емилов е майстор зидар и е с 4 години. по-възрастен от нея.

Момченцето ще получи специална грамота на община Пловдив и една заплата на кмета Здравко Димитров, както самият той обяви преди няколко дни.

„Поздравления за дежурния екип д-р Ямаков, д-р Владов, д-р Стоянова-неонатолог и акушерките Гергана Иванчева и Шенгюл Рамдан!“, съобщиха от най-голямата болница в Южна България.

Последното бебе за 2019 година проплака в 19,25 часа. Дежурният екип в Родилна зала на АГ клиника – д-р Ямаков, д-р Владов, акушерките Гергана Иванчева и Шенгюл Рамадан, неонатолога д-р Стоянова и санитар Ани Апостолова, работеха активно в последните часове на старата година и в първите минути на новата 2020 година, съобщиха от лечебното заведение и могат вече да се похвалят с три нормални раждания.

Снимка: Shutterstock

Comments

comments