Протестът на медицинските сестри продължава, разпънаха палатка пред Народното събрание

20395

Протестът на медицинските сестри продължава пред Народното събрание. Вчера те бяха подкрепени от фармацевти и служители в МВР.  Тази сутринте разпънаха палатка и посрещаха депутатите с листовки, в които обясняват проблемите в здравеопазването.

„Защо депутатските заплати са обвързани с минималната работна заплата, а на медицинските специалисти не са мръднали с години?. Защо не спазват препоръките на Световната здравна организация и на Еврокомисията по здравеопазване?. Знаят ли какво е съсловна организация?“ – това са част от въпросите, които се съдържат в листовките, разказва в свой репортаж БНР.

Медицинските сестри настояват да имат личен диалог с народните избраници, да могат да водят разговор с тях по важните проблеми, а не да бъдат представлявани от Лекарския съюз. Следобед те ще имат среща с Комисията за неправителствените организации, а в събота и неделя ще раздават листовки на граждани в центъра на София.

Във времето, когато в парламента не се провеждат заседания, акцията на медицинските специалисти ще бъде на столичните площади „Славейков“  и „Света Неделя“, където ще раздават листовки, за да информират гражданите за проблемите в здравеопазването и ще отговарят на техните въпроси.

Медицинските специалисти заявиха, че  протестът ще  продължи, докато не бъдат изпълнени исканията им.

Снимка: БГНЕС

Comments

comments