Протестно автошествие в Благоевград срещу готвените промени в закони за децата

автошествие

Протестно автошествие срещу готвените промени в законодателството за закрила на детето организират родители от Благоевград и района. Въпреки че Стратегията за детето е спряна след масовото недоволство на родители в цялата страна, се правят промени в няколко закона, които са в унисон с нея, алармират родители.

„Протестът е срещу прокараните тихомълком промени в Закона за социалните услуги и Закона за защита на детето. Те въплъщават същите идеи на Стратегията за детето, която твърдят, че е спряна. Ние, като родители, сме изключително разтревожени, че се гласуват промени, касаещи неприкосновеността на домовете ни и на семейните ни отношения.“

В началото на юли предстои втора среща в Народното събрание, на която освен всички парламентарно представени партии, са поканени и юристи, специалисти по семейно право. Пред тях родителите ще изложат основните си притеснения и искания, заяви Елена Михайлова, една от организаторите на протеста.

Родителите отново предупредиха, че нормативната база за закрила на детето се прави под натиск на НПО, които  искат да наложат норвежкия модел у нас.

Протестното автошествие в Благоевград ще започне от 18.30 часа  пред паркинга на Югозападния университет.

Източник: БНР

Comments

comments