Протестите продължават и днес в десетки градове на страната

5288c260c23fbbfaef57c30ddc55eb91

Протестите продължават и днес в десетки градове на страната.

Недоволни от предстоящото увеличение на цени на водата с 20%, днес от 12.00 часа излизат на протест жители от Разлог и Банско. Сборният пункт е преди отклонението за Разлог, в посока Банско. Очаква се блокиране на пътя Симитли – град Гоце Делчев.

И жители на Петрич ще протестират днес срещу социалната несправедливост в държавата. Началото е обявено за 13.00 часа на паркинга при болницата, отново има нагласа за блокиране на граничния пункт Кулата. Очаква се към протестиращите да се присъединят жители на други населени места от общините Петрич и Сандански.

Блокиране на граничния пункт Илинден,  се очаква да се  осъществи в 13.00 часа днес.

Организаторите на протестите в Благоевград заявиха готовност да блокират международния път за Гърция Е-79 днес, без да отменят официално обявената дата на протеста – 19 ноември, понеделник.

За днес  са обявени няколко  протеста в София. Мирен национален протест и автошествие с мото „Смяна на системата“. Заявен е  участието на автомобили от цялата страна. И се очаква да бъде блокирана централната част на столицата. Началото е в 15 часа – краят 22.00 часа, според организаторите. Втори протест е насрочен пред НС в 11.00 часа, шествие от 13.00 и край в 16.30 часа. Има заявени още две митинга и шествия.  Информацията е на  столична община.

Протести са насрочени в  Пловдив,  Пазарджик и Бургас. В Ямбол и Сливен планират блокиране на АМ “Тракия“. От Хасково потеглят към Свиленград  и плануват да затворят движението през граничния пункт „Капитан Петко Войвода“.

МВР обяви,че разпоага  екипи на входовете на градовете, заради очакваните автошествия днес. Край София и други големи градове ще има и допълнителни екипи на жандармерията.

От пътна полиция имат готовност да осигурят обходни маршрути в районите на протестни шествия.

От МВР призовават участниците в демонстрациите да не се подават на провокации, за да може всичко да премине мирно.

Снимка: БГНЕС

Comments

comments