Протест и контрапротест се състоя за избора на Иван Гешев за главен прокурор

OffNews
OffNews

В района около сградата на ВСС се допускат граждани само след проверка на документи.

Протест в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор блокира движението от улица „Тодор Александров“ до улица „Цар Симеон“. В момента в сградата на ВСС се провежда заседание за избор на нов обвинител номер едно.

Междувременно хората, които са против избора на настоящия заместник-главен прокурор не успяха да стигнат до ВСС, в отговор те блокираха движението около Орлов мост.

Пред сградата на ВСС има жандармерия и полиция, а преминаването в района се допуска само след проверка на лична карта и багаж. Демонстрантите носеха плакати с надписи: „Гешев – шерифът на народа“ и „Гешев – закон и ред“. Повечето от присъстващите отказват да коментират защо са на протеста, съобщава „БТВ“.

При драконовски мерки за сигурност премина поредният протест вчера вечерта срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор в София. Присъстващите, около хиляда души бяха заобиколени отвсякъде от полицаи и служители на жандармерията.

Участници в предишните протести подчертаха, че такова полицейско присъствие до сега не е имало, съобщи „Дневник“. Шествието, което започна от Съдебната палата, мина и спря за малко между сградите и правителството и завърши пред парламента, премина спокойно, без провокации. Както и при предишни протести имаше и светлинно шоу.

Георги Кожухаров, "Дневник"
Георги Кожухаров, „Дневник“

 

Comments

comments