/СНИМКИ/ Просветният министър Вълчев получи покана да води лекции по финанси в Стопанския факултет на ЮЗУ “Н. Рилски“ – Благоевград

DSC04672

Просветният министър Вълчев получи покана за публична лекция пред студенти по финанси в Стопанския факултет на ЮЗУ “Н. Рилски“ – Благоевград. Това стана на среща в областния център на Пиринско, обявена като граждански диалог под мотото „Европа в нашия дом“.

Поканата дойде от доц. Преслав Димитров, декан на Стопанския факултет и е свързана с дългогодишния опит на министър Вълчев в управлението на публичните финанси.

DSC04702 (3)

Министър Красимир Вълчев обеща подкрепа за увеличаване на броя на виетнамските студенти у нас във връзка със спогодбата за взаимен обмен на студенти, докторанти и специализанти между България и Социалистическа Република Виетнам. И най-вече – за споразумението за двойните дипломи на ЮЗУ “Н. Рилски“ и Виетнамския национален селскостопански университет и Икономическия университет в град Хюе.

DSC04600 - Copy (1)

Министър Вълчев се ангажира с подкрепа и за сключването на подобна спогодба с Киргистан, най-вече за взаимното признаване на дипломите между ЮЗУ“ Н. Рилски“ и университетите АДАМ в град Бишкек,  Киргизкия икономически университет “Муса Рискулбеков“ и Исикулкския държавен университет“ К. Тинистанов“ в град Каракол. „Още повече, че има вече заявен интерес към обучението в ЮЗУ“ Н. Рилски“ – Благоевград от тази страна, особено към специалностите по туризъм “, съобщи деканът на Стопанския факултет доц. Преслав Димитров.

DSC04620 (1)

 

Comments

comments