Проукратурата проверява община Кресна за новорегистрирани жители, кметът Николай Георгиев: ГЕРБ ме атакува предизборно с измислен скандал!

николай_георгиев

Прокуратурата проверява сигнал, подаден от групата съветници на ГЕРБ в община Кресна за регистриралите се в последните четири години лица по настоящ адрес в общината.

„ГЕРБ ме атакува предизборно с измислен скандал!“, коментира Николай  Георгиев, който е кандидатът на БСП за нов кметски мандат в предстоящите на 27 октомври избори. „Няма нищо нередно и по никакъв начин не ме притеснява проверката на държавното обвинение“,  бе категоричен той.

Николай Георгиев съобщи, че броят на новорегистрираните в община Кресна е близо 660 човека, като половината от тях са в града, останалите  – в селата на общината, а ромите не са повече от 20 човека. Според него голямата част от тези хора  не знаят кой в момента е кмет на Кресна и затова внушенията, че това са негови бъдещи избиратели, са „откровени лъжи и измислици”.

Кметът на Кресна потвърди, че това не е първата проверка на държавното обвинение по този въпрос. Направената преди време подобна проверка не е открила никакви нарушения. Той припомни още, че по закон, общинската администрация няма право да откаже на който и да е гражданин регистрация по настоящ адрес и затова очаква спокойно прокуратурата да си свърши работата.

Comments

comments