Прокуратурата поиска постоянното задържане на Нено Димов

980x551_1578658331

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Нено Димов. В момента той е задържан за 72 часа.

Адвокатът на обвинения за водната криза в Перник вече бивш министър на околната среда и водите пък обяви пред Би Ти Ви, че повдигнатото му обвинение е „във връзка с утвърждаването на графиците, които са ежемесечни, за водоползването на комплексните и значими язовири“. Според Ина Лулчева именно клиентът ѝ е този, който слага подписа си върху документите, но „в тази дейност са ангажирани множество компетентни длъжностни лица“.

Тя добави, че от действията на прокуратурата в последните дни е можело да се предположи, че „ще се атакува някой министър“. За нея е „доста прекалено да се търси наказателна отговорност за това, че си се съобразил с предложенията, направени от компетентните лица“.

„Никое длъжностно лице, особено на толкова високо ниво, не може да носи наказателна отговорност за конкретни нарушения, ако са допуснати в дейността. Той (бел. ред. Нено Димов) не се отказва от подписа си, но да се стигне до него са ангажирани множество министерства и множество други администрации. Той се е съобразявал с предложенията на компетентните органи“, каза още Лулчева.

Comments

comments