Прогнозата за времето на 10 декември

snow-1281636_960_720 (1)

Валежите в страната започнаха още вчера през нощта. Независимо че засега са слаби, те постепенно ще преминат в сняг заради захлаждането през новата седмица.

Във вторник ще има повече валежи в Източна и най-вече в Североизточна България. Причина за всичко това е средиземноморски циклон, който преминава над Косово, Македония, Гърция, Турция и се отправя през Черно море към Украйна.

Засега страната ни остава в периферията на циклона и затова валежите няма да са значителни. Не се очаква и значителна снежна покривка.

В началото на седмицата ще усетим захлаждане с няколко градуса. В планините и Предбалкана валежите ще са от сняг, а в по-ниските райони от дъжд. В средата на седмицата ще има кратко затишие на валежите, но не се очаква повишаване на температурите.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и по южното крайбрежие ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който през нощта срещу вторник ще се усили. Максималните температури ще са 5-8 градуса. Морската вода ще е 8-9 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Comments

comments