Прогноза за времето 25 март

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март и още малко ще се повиши.

Днес ще се задържи предимно облачно. На места в северозападната половина от страната ще превалява предимно слаб сняг, а в Югоизточна България – слаб дъжд, дъжд и сняг, но валежите ще спират, най-късно вечерта в южните райони. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България – временно силен вятър от североизток. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 2° и 7°, в крайните югозападни райони до 9°-10°.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На места ще превалява сняг, но с тенденция на отслабване и спиране, най-късно в Рило-Родопската област. Ще духа силен източен, по-високите и открити части – югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и на места, главно по южното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 5°-7°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Comments

comments