Прогноза за времето-28 юни

991-ratio-proleten-dyzhd

Днес от юг-югозапад валежите отново ще се активизират, ще обхванат страната и отново на много места ще са значителни по количество. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Ще се задържи хладно за края на юни с максимални температури между 20 и 25 градуса. През нощта срещу петък, главно в западната половина от страната валежите продължиха, като бяха значителни в Северозападна България. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев.
Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за юни.

Над Черноморието ще е предимно облачно с валежи, на места значителни, придружени и с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха и на морската вода 24-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде облачно и дъждовно. На много места валежите ще са значителни, главно в Рило-Родопската област, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 14 градуса, на 2000 метра – около 9 градуса.

През следващите дни до края на седмицата въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще има и разкъсвания на облачността, но ще има и превалявания, на места с гръмотевици, временно интензивни. В петък все още има вероятност за локални значителни валежи, през почивните дни вече чувствително намалява, особено в неделя. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде до умерен. Температурите слабо ще се повишат.


Comments

comments