Прогноза за времето 1 август

облацисл

През деня на много места в страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В северозападните и планинските райони валежите ще са интензивни и значителни по количество. Ще има условия за градушки. В югоизточните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в София – около 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова, цитирана от агенция „Фокус“. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е близко средното за август.

По Черноморието преди обед ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на отделни места ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа до умерен предимно източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 16°.

През следващите дни въздушният пренос над страната ще бъде от изток-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна.В четвъртък и петък все още ще има превалявания, главно в западната половина от страната. Първия ден ще са на повече места, в следобедните часове временно ще са интензивни, в отделни райони значителни по количество. Втория ден ще са на по-малко места, по-интензивни ще са главно в планините и планинските райони. Преди обяд над Източна България ще бъде предимно слънчево. В събота вероятността за валежи намалява още. Ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността.

 

Comments

comments