Признаха за виновна подсъдима по делото за смъртта на Тоско Бозаджийски

Съдът в Солун призна за виновна водачката на автомобила, която през януари 2020 г. прегази привърженика на „Ботев Пловдив“ Тоско Бозаджийски при сбиване с привърженици на ПАОК.

27-годишната жена е призната за виновна в предумишлено убийство. Съдът оправда 49-годишния спътник на жената по обвинението в съучастие в убийство, като го призна за виновен в по-малките провинения – участие в сбиване и нарушаване на обществения ред.

Магистратите признаха за виновни в същите престъпления още петима от всички 8 обвиняеми на възраст от 25 до 28 години. Един е признат за виновен в съучастие с посочените деяния.

Очаква се съдът да разгледа исканията за признаване на смекчаващи вината обстоятелства, след което да произнесе присъдите.

При произнасянето си за вината на водачката на автомобила съдът промени в първоначалното определение на деянието умисъл с вероятен умисъл, но не прие предложението на прокуратурата за непредумишлено убийство по непредпазливост.

28-годишният българин Тоско Бозаджийски почина, след като беше пребит от група привърженици на местния клуб ПАОК, а после прегазен от автомобил.

Според първоначалните информации жертвата и още двама негови български приятели били атакувани на 5 януари 2020 г. от около 15-20 фенове на ПАОК, въоръжени с прътове. Българите били пребити, а по време на побоя Тоско Бозаджийски се озовал на улицата и бил прегазен от колата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник:БТА

Comments

comments