Приятелката на арх. Борислав Игнатов заведе иск за 1 млн. лв. срещу сайта „ПИК“

640_352614

Йорданка Михайлова заведе иск срещу сайта „ПИК“

Приятелката на кандидата за кмет на София от „Демократична България“ арх. Борислав Игнатова, е завела иск срещу сайта „ПИК“ за публикуваните на 5-и септември нейни лични снимки. Исковата молба е депозирана до Софийски градски съд от името на Йорданка Михайлова срещу „Пик Нюз“ ЕООД, Недялко Йорданов, в качеството му на управител и собственик на сайта „ПИК“, както и срещу главния редактор – Звездомира Мастагаркова. Цената на частичния иск е на стойност 30 000 лв. от общо обезщетение на стойност 1 000 000 лв. Правното основание се осланя на чл. 49 от ЗЗД, във връзка с чл. 45 ЗЗД, чл. 53 от ЗЗД и с чл. 53 ЗЗД.

„Дойде и този хубав ден – днес в съда беше заведен иска срещу „Пик“ на стойност 1 милион лева!“, написа Игнатов в профила си във „Фейсбук“, като публикува и снимка от молбата на приятелката си – Йорданка Михайлова до Софийския градски съд.

72614844_10157906373922792_7224336846744977408_n

Припомняме, че на 5-и октомври сайтът „ПИК“  публикува лични снимки на Йорданка Михайлова, целящи според мнозина да бъдат използвани като компромат, за да бъде уязвен кандидатът за кмет на София – арх. Борислав Игнатов.

Кадрите предизвикаха вълна от възмущение и гневни реакции от страна на политици и журналисти.

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) – България, обяви, че категорично осъжда порнографския компромат, и започна инициатива, целяща да ограничи финансирането на подобен тип „журналистика“.

Декларацията беше подкрепена от BG VOICE, Дарик радио, „24 часа“, Dir.bg, „Дневник“, „Гласове“, „ТВ Европа“, „Епицентър“, „Зов нюз“, „Икономист“, „Капитал“, Клуб Z, „Коректно“, „Капана“, „Медиапул“, OFFNews, „Площад Славейков“, „Под тепето“, „Редута“, „Редмедия“, „Сега“, „Фактор“, Агенция „Фокус“, „Фрогнюз“, „Здраве и култура“, „Маргиналия“.

Министър-председателят Бойко Борисов беше сред първите, които осъдиха действията на медията.

„Не приемам опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София. С подобни похвати се прекрачват граници, които досега не са били преминавани. Бил съм атакуван многократно по подобен начин. Не приемам такъв тип действия и категорично ги осъждам”, написа премиерът в социалната мрежа Фейсбук.

Кандидатът за кмет на София, Йорданка Фандъкова също коментира скандалната публикация: „Има граници, които не могат НИКОГА да бъдат прекрачвани – това са границите на човешкото достойнство.

Опитът да се уязви един от кандидатите за кмет на София по такъв отвратителен начин, е не само недостойно, то убива смисъла от всичко, което правим. Казвам го като човек и жена! Изборите идват и заминават, но трябва да останем човеци!”

Кандидатът за кмет на София, Мая Манолова също не закъсня с реакцията си: „Гнусните методи за правене на кампания от властта, достигнаха всички, които не са от властта. Това е очевидната истина. Разграничаването от себе си е особено психично състояние, което бих нарекла политическа шизофрения.

Солидарна съм с кандидата на „Демократична България“ за мерзостта, която търпи. На мен ми се налага да правя същото и го разбирам добре. Някога се казваше, гущерът си отрязал опашката. Днес е останала само опашката. Отвратена съм. Нито една власт не предполага човек да падне толкова низко”.

 

 

 

 

Comments

comments