ПРИНЦ ХАРИ: ИЗГУБИХ МАЙКА СИ, А СЕГА ЖЕНА МИ СТАВА ЖЕРТВА НА СЪЩИТЕ МОЩНИ МЕДИИ

2111523595-1200x628-resize-quadrant(C)

Херцогинята на Съсекс започна съдебни дела неделното издание на „Дейли мейл“ заради незаконно публикуване на едно от нейните лични писма, съобщи Би Би Си.

В изявление херцогът на Съсекс заяви, че той и Меган са принудени да предприемат действия срещу „безмилостната пропаганда“.

Принц Хари каза: „Изгубих майка си и сега гледам как жена ми става жертва на същите мощни сили“.

Говорител на „Дейли мейл“ заяви, че вестникът стои до историята, която публикува и ще защитава позицията си „енергично“.

Адвокатско дружество Шилингс, действащо за херцогинята, обвини вестника в кампания на фалшиви позорни истории.

Фирмата е предявила иск пред Върховния съд срещу таблоида и неговата компания-издател Associated Newspapers заради предполагаемата злоупотреба с частна информация, нарушаването на авторските права и нарушаването на Закона за защита на данните от 2018 година.

В продължително лично изявление на официалния уебсайт на херцога и херцогинята на Съсекс принц Хари заяви, че „болезненото“ въздействие от натрапчивото отразяване на медиите е накарало двойката да предприеме действия.

Той припомни случая с майка си Даяна, принцеса на Уелс, и заяви, че „най-дълбокият му страх е историята да се повтаря“.

„Виждал съм какво се случва, когато някой, когото обичам, е преследван до степен, че вече не го третират или не го възприемат като истински човек“, каза той.

Съдебните производства се финансират частно от двойката и всички постъпления ще бъдат дарени на благотворителна организация.

Източник:5GMediA

 

Comments

comments