Приключи прокурорската проверка за спиране на излъчването на програма ,,Хоризонт“

thumb_770x0_прокуратура_137

Материалите се изпращат на Софийска градска прокуратура с оглед данни за престъпление по служба, извършено от директора на дирекция „Техника“ на БНР

В хода на извършената от КРС проверка е установено, че за спирането на излъчването на програма „Хоризонт“ на 13.09.2019 г. за времето от 06.00 ч. до 11.00 ч. , Комисията е била  уведомена на 13.09.2019 г. в 18.17 г. с електронно писмо от БНР. КРС е установила, че профилактиката на студийния комплекс не е сред обстоятелствата, даващи право на БНР да прекратява излъчването на програми от предавателните станции, тъй като студийният комплекс не е част от електронната съобщителна мрежа на предприятието. Поради неосигуряване непрекъснатост на излъчването от предавателните станции на БНР, в нарушение на Разрешението на БНР, КРС уведомяват прокуратурата, че ще бъде образувано административно наказателно производство срещу националното радио за административно нарушение по чл. 325 ал. 1 от Закона за електронните съобщения.

В доклада от проверката, възложена на СЕМ са отразени вече описаните факти, както и че СЕМ не е била уведомявана за спирането на излъчването на програма „Хоризонт“. Изразено е становище, че БНР не е изпълнило задълженията си за непрекъснато радиоразпръскване на територията на страната, което е нарушение на условията на Индивидуалната лицензия на националното радио.

Всички материали от проверките са изпратени на компетентната прокуратура – Софийска градска прокуратура, с оглед евентуално извършено престъпление по служба от длъжностно лице от БНР –  директорът на дирекция „Техника“ Пламен Костов.

Comments

comments