При голям интерес продължава Националният студентски фестивал на изкуствата в Югозападния университет в Благоевград

1010101

При голям интерес продължава Националният студентски фестивал на изкуствата в Югозападния университет в Благоевград.

5

Днес бе открита изложбата „Мегалитни култови паметници от Балкано-Анатолийския регион“. Началото на събитието даде гл. ас. д-р Антон Генов, а приветствие към участниците отправи заместник-деканът на Факултета по изкуствата проф. д-р Иванка Влаева-Стоянова.  Изложбата съдържа 17 фото пана, които са  част от най-новите открития на Университетския научноизследователски център за древни европейски и източносредиземноморски култури. Направеното от изследователския екип сравнително проучване дава възможност за разкриване на нови факти за функциите и ролята на този тип култови паметници в живота на древните култури в изследвания регион.

4 (1)

За любителите на музиката известният български пианист Тодор Петров изнесе концерт в новата концертна зала на университета. Зрителите се насладиха на клавирните произведения на великия Лудвиг ван Бетовен, изпълнени с висока професионална класа и музикален вкус. Тодор Петров е концертирал в редица европейски столици – Париж, Брюксел, Виена, Варшава, Букурещ, но за първи път гостува в Благоевград.

DSC03740

DSC03783

За снимките по време на Националния студентски фестивал се грижат студентите от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“, под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.

6

Снимки:ЮЗУ

Comments

comments