Пресъхналият фонтан в центъра на град Сандански – видим резултат на безхаберието!

 

1234567

Вече две години фонтанът на площад „Атлантически алианс” в центъра на Сандански не работи. На пръв поглед това е един малък проблем, но е голямо олицетворение на това, което се случва в нашия град. Този изоставен обект е класически пример за видимите резултати на досегашното управление на ГЕРБ не само в нашата община, но и в страната.

Вместо да се поддържа един от красивите символи на града, той е изоставен и в момента е пример за общинското безхаберие – фонтанът е превърнат в своебразно кошче, пълно с отпадъци.

За мен това е безотговорно поведение на предишното управление на община Сандански. Не може да запръстиш и на практика да сложиш кръст на толкова красиво водно съоръжение, което е в гаранция до 2021 година. И то с оправданието, че помпата се е развалила. Това е несериозно, това е подигравка с жителите и гостите на нашия град”, коментира кандидатът на БСП за кмет на община Сандански – Младен Тимчев. По думите му превърнатият в сметище фонтан е огледало на безхаберието на общинското ръководство.

Тимчев много добре си спомня с какъв ентусиазъм е проектирана и направена тази част от площада, която е естествено продължение на Археологическия парк. Инвестирани са публични средства. Ползвани са опитът и уменията на едни от най-добрите архитекти за строителството на фонтана. Водното съоръжение е точно копие на баптистерия /кръщелнята/ в Епископската базилика.

Целта ни бе този фонтан да е водният оазис за жителите и гостите на града, особено в летните жеги. Да има къде да седнат, да отдъхнат, да почувстват прохлада. Но предишното общинско ръководство превърна този прекрасен фонтан във видим резултат на своето управление”, категоричен е Младен Тимчев.

Купуването и продаването на гласове е пресътпление!

Comments

comments