/СНИМКИ/ Премиерът Бойко Борисов откри новата отсечка от АМ „Струма“ край Благоевград

borisov2

Премиерът Бойко Борисов откри новата отсечка от АМ „Струма“ край Благоевград. Трасето е с дължина 6,5 км. и бе открито в района на полигона. Министър-председателят инспектира и отсечката преди бъдещия тунел „Железница“ на АМ „Струма“.

До 20 дни започва работата по тунела, заяви той по време на откриването и допълни, че до края на годината или най-късно началото на 2020г.,  магистралата трябва да е готова до Крупник.

Борисов засегна и темата „Скаптопара“, която е болна за голяма част от благоевградчани. Премиерът не пропусна да благодари на археологзите, за намерения общ език и че археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на магистралата край село Покровник, са преместени от там.

В 6,5-километровия участък от АМ „Струма“ са построени два виадукта, два селскостопански подлеза, два моста – над реките Логодашка и Струма, и един надлез. Положени са 127 хиляди тона асфалт, 70 хиляди тона циментова стабилизация, 200 хиляди кв. м. облицовка на откоси и 26 км. мантинела.

На откриването на участъка, присъстваха голяма част от политическите лица в региона, кметове и депутати, областният управител на Благоевград и др. Част от присъстващите симпатизанти на премиера го посрещнаха с плакати и овации, а между тях се отличаваше и голяма група роми.

borisov3 borisov4

Comments

comments