Преизбраха проф. д-р Магдалена Костова – Панайотова за декан на Филологическия факултет на Югозападния университет в Благоевград

9d79ba1e4249f6351061ae70f209e381

Проф. д-р Магдалена Костова – Панайотова  ще ръководи още четири години  Филологическия факултет на Югозападния университет в Благоевград.

С впечатляващата  подкрепа на своите колеги, днес на Общото събрание на факултета, тя бе преизбрана за декан за втори мандат.

Проф. Панайотова пое преди 4 години ръководството на факултета от проф. д-р Антони Стоилов, който стана заместник – ректор на висшето училище.

Освен преподавател и ръководител на факултета, проф. д-р Магдалена Костова – Панайотова  е литературовед, литературен критик, журналист. Автор е на учебни и методически материали, на книги, рецензии, отзиви в специализирания печат. Има издадени стихосбирки.  Осъществява активна редакторска и преводаческа дейност. Изнася лекции в чуждестранни университети, в основата е на изучаването на китайски и японски езици в Югозападния университет в Благоевград, ръководител е на международни университетски проекти.

Носител е на редица награди и отличия.

Comments

comments