Преизбраха Мария Габриел за заместник-председател на ЕНП – Жени

46502064_1899199173450075_4021174241960394752_n

„Чест и отговорност е преизбирането ми за трети път за заместник-председател на EPP Women. Благодаря на всички за доверието и признанието.“, написа Мария Габриел в своя профил във Фейсбук.

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел бе преизбрана за трети път за заместник-председател на ЕНП- Жени на конгреса на организацията в Любляна. Тя спечели вота с най-много гласове и така ще бъде първи заместник-председател на Бюрото на ЕНП -Жени за следващия тригодишен мандат, съобщиха от ГЕРБ.

„Това ми дава още повече сили да отстоявам решително каузите, свързани с правата на жените. Европа лидер означава да дадем равни възможности на всички да разгърнат своя потенциал, да покажат таланта и способностите си – това е в сърцевината на нашия европейски подход, основан на ценности. Решена съм да продължавам да работя за цифрова Европа, която обхваща и приобщава и мъжете, и жените. Само заедно можем да оформим цифровото ни бъдеще и да постигнем успешна цифрова трансформация в полза на гражданите и предприятията“, заявява още Мария Габирел.

За председател на ЕНП – Жени бе преизбрана Дорис Пак.

Comments

comments