Предложенията за нови министри: Александър Манолев–МТИТС, Младен Маринов-МВР, Петя Аврамова-МРРБ

6524988

В четвъртък внасяме трите оставки в парламента. Политическата отговорност трябва да се понесе. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг след коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти в Министерски съвет днес, предаде бгнес.

Премиерът съобщи и имената на предложените лица, които ще наследят на постовете тримата министри, подали оставка заради фаталната катастрофа край Своге, взела живота на 17 души. И за да не се спекулира с имена, ще кажа кандидатите за новите министри. Това са за МТИТС Александър Манолев, досега зам.-министър на икономиката. За министър на вътрешните работи ще бъде номиниран Младен Маринов, сегашен главен секретар и за регионален министър Петя Аврамова, която сега е депутат и зам.-кмет във Враца, подчерта Борисов. Той обяви, че има постигнато мнозинство трите оставки да бъдат подкрепени при гласуването им в пленарна зала.

„Чух много внимателно аргументите на НФСБ – Валери Симеонов. Има много истина в оценката на министрите. Чух и моя заместник в партията и председател на ПГ на ГЕРБ Цветанов. Всяка партия иска да си защитава кадрите. Това е ясно“, смята премиерът.

*сн. БГНЕС

Comments

comments