Предизборно кмет на ГЕРБ прие Делян Пеевски в кабинета си

 

© Пресцентър на ДПС

Кметът на Велико Търново Даниел Панов се е срещнал днес със санкционирания от САЩ по закона „Магнитски“ бизнесмен и кандидат за депутат от ДПС Делян Пеевски, за който разследването „Досиетата „Пандора“ установи три недекларирани офшорни фирми. За срещата в кабинета на кмета, в която са участвали още партийният председател Мустафа Карадайъ и членът на ръководството на ДПС Камен Костадинов и издигнатият от ДПС кмет на Белица Радослав Ревански, съобщи пресцентъра на движението.

Даниел Панов е кмет на Велико Търново от ГЕРБ трети мандат, както и областен координатор на партията. Той е и председател на Националното сдружение на общините в Република България.

Делян Пеевски, който бе депутат четири мандата, но не участваше в парламентарните избори през пролетта и лятото, изненадващо поведе кандидат-депутатската листа на ДПС за 14 ноември във Велико Търново, където на 11 юли движението загуби депутатския си мандат. Той е и водач на листата в Благоевград, откъдето се е кандидатирал и преди.

В съобщението не се посочва поводът за срещата. На една от снимките се вижда, че разговора между участниците в нея тече с усмивки.

От съобщенията на пресцентъра на ДПС се вижда, че във вторник Делян Пеевски се е срещал с кмета на Свищов Генчо Генчев, който на изборите през 2019 г. е подкрепен едновременно от ГЕРБ, БСП, както и местните структури на ДПС и ВМРО. Според информацията на срещата Пеевски е казал, че общините трябва да съдействат на бизнеса, за да се създават работни места и да се задържат хората в региона, а кметът е поискал финансиране за извеждане на тежкия трафик от Свищов към бъдещия скоростен път Русе-Велико Търново. След това Пеевски се е срещнал с ръководството и служителите на местния месокомбинат.

Comments

comments